2008 fontosabb eseményei

Idősek karácsonya

Minden évben megrendezik az idősek karácsonyát.

Nevenincs színtársulat

A nevesincs színtársulat tagjai profi módon készülnek előadásaikra.

Mandragóra - színházi előadás

Arany Beáta rendezésében a Bányász Művelődési házban került bemutatásra a Mandragóra c. színdarab, mely nagy sikert aratott.

Karácsonyi vásár

A Holló László Galéria karácsonyi vásárt rendezett, ahol a keresztény egyházak képviselői is jelen voltak. Az ünnepi eseményt Markovicsné Demeter Edina a Serényi László Általános iskola igazgatója nyitotta meg.

NOSZI-DIZSI

A régi idők zenei világát felelevenítve az elmúlt évben több nosztalgia bulit is rendeztek a Bányász Művelődési Ház színháztermében. A fotón a Nap 72 zenekar új felállásban látható.

Mikulás ünnepség

Városunkban már hagyomány a Mikulás napi ünnepség.

Putnokiak Napja

Putnokiak Napja címmel, kétnapos rendezvénynek adott helyet a Bányász Művelődési ház.

A rendezvény elsőnapja a sportolók találkozásával kezdődött, ahol a külömböző szakosztályok tagjai, képviselői szívesen idézték fel a régi szép időket.

A második napon a helyi alkotók és az egyéb művészeti ág képviselői mutatkoztak be a közönségnek. A Holló László Galériában a képzőművészek sokszínű munkái kerültek bemutatásra.

A bányász Művelődési Házban folytatódó eseményen a diákok mellett a művésztanárok is felléptek. A településünkről elszármazó előadóművészek színes repertoárral készültek a rendezvényre. Stábunk két tagja is fellépett a jeles eseményen. Király Róbert gitárjátékával, míg Váradi Kata énekével kápráztatta el a közönséget.

100 éves az Eger-Putnok vasútvonal

Százéves az Eger-Putnok vasútvonal avagy a vasúti közlekedés szerepe a régió fejlődésében" címmel ünnepi rendezvényt tartottak Gömör fővárosában. Tamás Barnabás, Putnok polgármestere nyitotta meg az ebből az alkalomból rendezett konferenciát.

Tóth Ede születésének évfordulója

Tóth Ede születésének évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak a Tóth Ede Alkotókör és a Városi könyvtár rendezésében a Bányász Művelődésiház klub-termében.

Vadászati kiállítás

A Gömöri Múzeumba került megrendezésre október 10-én délelőtt 11-órakor az Ismerkedés az Alsó-Gömöri területen élő nagy vadakkal fotókiállításra, mely a klímaváltozás hatása a vad életére címet kapta.

Múzeumok őszi fesztiválja

A Holló László Galéria, valamint a Gömöri Múzeum ismételten megrendezte a Múzeumok Őszifesztiválját.

Putnok is ünnepelt augusztus 20-án

Városunk vezetése, valamint a civilszervezetek képviselői megkoszorúzták a Szent István szobrot. Délután a polgármesteri hivatal díszudvarán ünnepi műsort tartottak, melyen résztvettek a keresztény egyházak vezetői is.

Megkezdődött az iskola

Az iskolakezdést mindig megelőzi a tanszervásár. A helyi írószerboltok jól felkészülve elfogadható árakkal várták a vásárlókat.

Új tiszteletes a putnoki református egyház élén

A gyülekezet Dérer Zsolt lelkipásztort választotta meg a leköszönő Gere Gábor tiszteletes helyére, aki már be is töltötte tisztjét.

Új igazgató a Serényi László Általános iskolában

A tantestület, valamint a Putnok város képviselőtestülete Markovicsné Demeter Edinát bízta meg az iskolavezetésével.

Közműépítés

Már javában folynak a szennyvízberuházási munkálatok településünkön. Sokszor bosszankodunk a dugók és a forgalomtorlódás miatt, azonban a beruházás vgeztével a város úthálózata teljesen új arculatot kap.

Gömöri Nyár
Megnyitó ünnepség a Péczeli ÁMK-ban.

Putnok - Pedagógusnap

Tamás Barnabás polgármester köszöntötte a pedagógusnap alkalmából az ünnepségen megjelent vendékeket, majd átadta az év pedagógusa kitüntetéseket és a polgármesteri dícséreteket.

Az év pedagógusai:

Markovicsné Demeter Edina

Gál Zoltánné

Dezselán Judit

Samu Sándorné a a szolgálati évek után járó , Oktátási Minisztérium kitüntetését vehette át.

Puska Pálné egyike a polgármesteri dícséretben részesülteknek.

Az ünnepség jóhangulatban kötetlen beszélgetéssel zárult.

Városunk két kiváló pedagógusa és sikeres sportembere, Koszta Péter és Szakonyi Zsolt, mint vendégek voltak jelen az ünnepségen.

Városunkban mindkét általános iskola egyidőben tartotta meg a ballagási ünnepséget.

Az eseményen a városvezetése és az iskolák képviselői mellett az egyházat Cseh István kanonok úr képviselte.

Tríber Júlia az Előszót szavalja.

Az évzáró ünnepség talán a diákok által a legvártabb események egyike.

Boldog, de mégis meghatott diákok.

A búcsú pillanatai

Azért a szünidőben is lesz mit olvasni!

Az iskolabusz vezetője a vidékről bejáró diákokra vár.

Fotók-szöveg: Tamás István

A Múzeumok Éjszakája Putnokon

A Múzeumok Éjszakája nyitórendezvénye volt a Bányász Művelődési Házban megtartott Néma Levente című színielőadás.

Fónagy Istvánné a MOS bizottság elnöke megnyitja a rendezvényt.

A Gömöri Múzeum jól felkészülten várta az idelátogató vendégeket.

A kemencében sült lángosnak nagy volt a sikere

A Múzeumok Éjszakáján fellépett a Sorsvirág együttes, mely színvonalas és rendkívül igényes nem mindennapi zenei repertoárt produkált a nagyérdeműnek.

Szöveg: Tamás István

Fotók: Fellegi Sándor

A közelmúlt szomorú és egyben megdöbbentő eseménye volt a helyi sportpálya kispadjainak vandálmódon történő szétverése, melyet az anyagi haszonszerzés reményében követtek el.

A rendőrség tettenérte és elfogta a tetteseket.

Szöveg és fotó: Tamás István

Gömöri Nyár
Megnyitó ünnepség a Péczeli ÁMK-ban.

A Péczeli József Általános és Művészeti iskolában került megrendezésre a Gömöri Nyár rendezvénysorozat megnyitója. Ebből az alkalomból rendezték meg azt a kiállítást, mely mára már régiós és nemzetközi jelleget öltött.

Fónagy Istvánné az intézmény vezetője köszöntőbeszédében méltatta a művészeti oktatás jelentőségét, valamint kitért a nyári programok sokszínű, változatos eseményeire és köszönetett mondott a támogatóknak, valamint a pályázaton résztvevő diákoknak. Bemutatásra kerültek a médiastudió által készített egyéni, diák vizsgafilmek is melyek nagy sikert arattak a nézők körében.

A Szakmai zsűri több díjat is kiadott. A diákok elsősorban festményekkel, rajzokkal, kollázsokkal, valamint a természetet ábrázoló fotókkal pályáztak.

Az oklevelek mellé értékes díjakat, ajándékokat kaptak a pályázaton résztvevő diákok.

A színvonalas rendezvényen megjelent szépszámú közönség nagy érdeklődéssel figyelte a fiatalság által prezentált zenés-játékos előadást.

A színtetizátor, és a fuvola mellett a slágerzene is bekerült az előadók repertoárjába.

140 éves a Soldos Emília Óvoda.


Putnok 725-éves. Ez alkalomból számos évforduló kapcsolódik az ünnepi megemlékezésekhez. A Soldos Emilia óvoda ez évben ünnepli és méltón emlékezik fennállásának 140-évfordulójára. A gyerekek vidám műsorszámokkal készültek e nem mindennapi eseményre.

Katona Sándorné az óvoda vezetője, valamint Tamás Barnabás a város polgármestere beszédében az óvodatörténetét és jelentőségét méltata, bízva abban, hogy a jövőben is eltudja látni az intézmény a ráhárult feladatokat.

Putnok 725. évfordulójaPutnok város önkormányzata szombaton a Bányász Művelődési Házban a település alapításának 725 éves évfordulója alkalmából központi ünnepséget tartott. Ebből az alkalomból Tamás Barnabás ünnepi köszöntőjét követően a vendégeket Katona Kornél színművész, Tamás István Gömör című versével köszöntötte.

Az eseményen számos itt élő és egykor iskoláinkban tanuló közéleti személyiség is részt vett, valamint más település polgármesterei vezetői is megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Az ünnepség a putnoki születésű Tóth Ede "Falu rossza" c. színmű előadásával zárult, mely rendkívül nagy közönség sikert aratott.

A X. Gömör Expo
Képes beszámoló a X. Gömör expóról: http://www.pvtv.hu/esemenyek/gex_lap/index.html

Anna néni 100. születésnapja


A Putnokon élő Szombati Pálné a közelmúltban ünnepelte százéves születésnapját.

A nyugalom a családi béke és a szeretet veszi körül a mai napig, a századik születésnapját ünneplő Anna nénit.

A szépkort megért idős hölgyet, gyermekei és unokái mellett, a város vezetése is köszöntötte, e nem mindennapi alkalomból.

2008.03.15


A hideg, szeles idő ellenére sokan megtisztelték jelenlétükkel a március tizenötödikei városi rendezvényt.

Tamás Barnabás polgármester ünnepi köszöntőjét követően egy jól sikerült kultúrműsort láthattak az érdeklődők.

A megemlékezés a Petőfi szobornál folytatódott , ahol a pártok és civil szervezetek képviselői elhelyezték az emlékezés virágait . A rendezvény a városi temetőben koszorúzással ért véget.

Határnyitás, fotokiállítás

A rendezvény a Szlovákiai Hanván, fotókiállítással és szeretetvendégséggel folytatódott. A neves egyházi személyek mellet számos civilszervezet is részt vett a jól szervezett eseményen.

Határnyitás, emlékműavatás

A bánrévei határátkelőn a két nép barátságának, összetartozásának tiszteletére emlékművet adtak át.

Istentisztelet, határnyitás

A református egyházak a határnyitás tiszteletére egész napos programot rendeztek. Az ünnepség Putnokon a református templomban istentisztelettel kezdődött, ahol megjelentek az egyház vezető személyiségei is.