POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY – 2020.03.15. (BŐVEBBEN ITT…)

Anyagaink, Kiemelt, Közérdekű

POLGÁRMESTERI KÖZLEMÉNY!

Tisztelt putnoki lakosok!

A mai napon az önkormányzat tagjai kiegészülve az érintett intézményvezetőkkel üléseztek, a kormányzati intézkedésekkel összhangban az alábbi döntéseket hozták:

 1. A koronavírus veszélyhelyzetre való tekintettel a Putnoki Soldos Emília Óvoda- Bölcsődében hétfőn még fogadják a gyermekeket, tekintettel azokra a dolgozó szülőkre, akik ezen intézmények bezárása esetén, ilyen rövid idő alatt, nem tudják megoldani gyermekeik felügyeletét.

Az Óvoda-Bölcsőde a keddi naptól ügyeleti rendben működik (gyermekmegőrzés), melynek részleteiről tájékoztatjuk a lakosságot.

 

 1. március 16. hétfői napra az alábbi szabályok vonatkoznak:
 • Az intézményben a gyermekek csak az ajtóig kísérhetők, és egyben kérjük a szülőket, hogy a gyermekeket lehetőleg egy szülő kísérje.
 • március 16. napján felmérésre kerül a gyermekek napközbeni elhelyezésének kérdése, amely meghatározza a további ügyeleti rendet, valamint a közétkeztetés igénybevételét.
 • Kérjük a szülőket, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel otthoni körülmények között gondoskodjanak a gyermekek elhelyezéséről, és amennyiben lehetséges a gyermekek felügyeletét ne időskorúakra, ne a nagyszülőkre bízzák.
 • Továbbá amennyiben kapcsolatba kerültek fertőzött területről érkezett személlyel, abban az esetben ne vigyék gyermekeiket bölcsődébe, óvodába! Maradjanak otthon és hívják a háziorvost telefonon!
 • Nyomatékosan felhívjuk a szülők figyelmét, hogy lázas, beteg gyermek az intézménybe nem vihető még megőrzésre sem!

 

 1. A Biztos Kezdet Gyerekház március 16. napjától határozatlan időre zárva tart.

 

 1. A Család és- Gyermekjóléti Szolgálat március 16. napjától oly módon korlátozza a nyitva tartását, hogy ügyeletet tart fent, illetve telefonon várja a bejelentéseket a 06-48/531-059-es telefonszámon, valamint a cssegito@putnok.hu e-mail címen.

 

 1. A Putnoki Járási Szociális Központ biztosítja az időskorú ellátottai számára az ellátásokat (házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés). Amennyiben kérdése van hívja a 06-48/530-010-es telefonszámot.
 2. A Putnoki Humán Szolgáltató Központ Vigyázó Kezek Idősek Otthon szakmai vezetője 2020. március 9. napjától teljes látogatási tilalmat rendelt el. A nappali ellátás tekintetében (Idős klub) is szünetel, kérjük, hogy az ebédet vigyék el és otthonukban fogyasszák el, valamint saját érdekükben arra kérjük az időseket, hogy lehetőleg hozzátartozóikat, ismerősüket küldjék az ebédért.

 

 1. A Putnoki Humán Szolgáltató Központ Városi Egészségház a belső intézkedési tervben megfogalmazottak szerint jár el, amely kifüggesztésre kerül az intézmény bejárati ajtaján.

 

 1. A Putnoki Humán Szolgáltató Központ Szociális alapszolgáltatásai közül a Támogató Szolgálat és a Szenvedélybetegek Közösségi ellátása szünetel március 16. napjától.

 

 1. A Putnoki Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadása a hétfői naptól szünetel, kérjük a 06-48/530-039- es, illetve a 06-48/530-010-es telefonszámon keressék hivatalunkat, részesítsék előnyben az elektronikus kapcsolattartást, illetve az elektronikus ügyintézést.
 2. Kérjük a lakosságot, hogy a kulturális, művelődési és sportintézményeink,illetve az ott tervezett képzések látogatását kerüljék.

 

 1. A Városi Piac határozatlan időre zárva tart.

 

 1. Felhívjuk a civil szervezetek, nyugdíjas klubok figyelmét, hogy a csoportos rendezvények megtartását kerüljék.

 

 1. A társasházak esetében fokozott fertőtlenítést javaslunk, valamint azt, hogy fertőzésveszély esetén felelősségteljesen járjanak el a lakók egymással szemben.

A kialakult helyzetre való tekintettel az önkormányzat honlapján található elérhetőségek bármelyikén, illetve a hivatali kapun keresztül várjuk kérdéseiket, észrevételeiket, a kialakult veszélyhelyzet minél eredményesebb kezelése érdekében.

Az elkövetkezendő napokra valamennyien tartsuk be a higiénés előírásokat, a külföldről hazaérkezők kövessék a hatósági utasításokat, védjük ezzel magunk és embertársaink egészségét.

Putnok, 2020. március 15.

Tamás Barnabás
   polgármester